Interail - hela Europa väntar på dig

Hela Europa väntar på dig!
Det finns olika sorters pass att välja mellan. Du kan välja mellan Interrail Global pass och Interrail One country pass. Interrail Global pass gäller för resa i alla länder som deltar i Interrail-samarbetet. Interrail One country pass gäller bara för resa i det land som kortet är utfärdat för.

Prisexempel Interrail Global-Pass
3 dagar inom 1 månad fr. 2.685:-/vuxen i 2 klass
5 dagar inom 1 månad fr. 3.365:-/vuxen i 2 klass
7 dagar inom 1 månad fr. 3.915:-/vuxen i 2 klass
10 dagar inom 2 månader fr. 4.615:-/vuxen i 2 klass
1 månad fr. 7.435:-/vuxen i 2 klass

Åldersgränster för biljetterna:
Vuxen 28 år eller äldre,
Ungdom 12-27 år
Barn 4-11 år
Senior 60 år eller äldre.

Vid köp av en vuxenbiljett ingår två barnbiljetter. Är det fler barn med i sällskapet behöver de ungdomspass. Om ungdom eller senior vill ta med ett barn ombord går det bra att köpa Interrailkort för vuxen. Barn under 4 år som reser utan platsbokning reser gratis.

För beställning och mer information om priser och vilka regler som gäller, kontakta oss! 

Planera och reservera platsbiljetter i appen Railplanner
På vissa tåg måste man reservera plats på förhand för att åka med. Det är extra vanligt under sommaren. Alla tåg kräver inte platsreservation men vi rekommenderar dig att förboka platser framförallt under sommarmånaderna. Platsbiljetter kan du köpa via appen Railplanner (du hittar den där appar finns). Du kan också reservera platsbiljetter på respektive lands tågsajter.

Inför planering av resan brukar man redan veta vart man vill resa och vilka stopp man vill göra. Men ibland kan det vara svårt att få till planeringen och stoppen bra så att det klaffar. Man vill ju såklart få till tågresorna optimalt så att man inte tillbringar mer tid på tåget än nödvändigt.

Resehuset kan boka plats-, ligg- och sovplatser mot en avgift på 150:- per sträcka/person. Detta förutsätter att ni har tagit fram vilket datum ni vill åka samt sträcka och tid.

Travel diary

Under din resa ska du dokumentera alla sträckor i din resedagbok, ”travel diary”. Fyll först i personliga uppgifter och skriv sedan ner alla sträckor du reser med både med tåg och färjor. Viktigt att du i din ”travel diary” noterar vilken sträcka du ska resa innan du går ombord på en färja eller tåg för att undvika eventuell straffavgift vid kontroll. När du beställt ditt Interrailkort så får du din ”travel diary” tillsammans med biljetterna.

Dags att skapa minnen, dags för resan!

När allt är klart med Interailpass och platser är bokat är det dags att ge sig ut i Europa.

Detta sätt att resa är inte det snabbaste men vi kan garantera att det blir en upplevelse samt ett bra sätt att resa klimatsmart. Tåget är det transportsätt som har minst utsläpp av alla transporter.