Quality Travel

 

Om du söker en skiddestination utan liftköer och som erbjuder fantastisk skidåkning, strålande sol och underbar mat till bra priser ska du boka din resa till Andorra i dag!
Direktflyg från Jönköping vecka 7 och 11.

quality

Kontakta oss på Resehuset för att göra din bokning och information om avgångar och priser!

Andorra är idag mest känt för sin otroligt fina och upplevelserika skidåkning, med pister belägna på över 2 500 meters höjd. Andorra är således ett utav de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa. Med över 300 soldagar per år så är det bäst att du packar ner solkrämen. Det är också ett taxfree land som erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer, och shopping i toppklass. Du kan njuta av kulinariska upplevelser som serveras genom en blandning mellan det franska och spanska köket. Andorra är ett litet land som är beläget mellan Frankrike och Spanien i den mäktiga bergskedjan Pyrenéerna.


Grandvalira är det största skidsystemet i Andorra och erbjuder mer än 210 km pist.

Här finns 67 toppmoderna liftar och 118 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader. Storleken på skidsystemet och Pyrenéernas utformning gör att alla skidåkare kan hitta sin egen utmaning samtidigt som det underlättar att pisterna också är breda och alltid välpreparerade. Här finner du världscupsbackar för slalom och storslalom men också världscupen i flygande kilometern, som går av stapeln här varje år. Liftsystemet har kapacitet för över 100 000 personer i timmen vilket gör att du sällan behöver stå i liftkön länge Det finns mycket bra offpiståkning och många områden kan du nå med lift, även flertalet stora funparks finns för den som vågar. Under den starka solen kan du avnjuta en underbar måltid på någon av de 40-talet restaurangterasser som är belägna uppe i det fantastiska skidsystemet. Det mindre skid- systemet i Andorra heter Vallnord.

Quality Travel tar hand om dig!
Vi på Quality Travel är otroligt stolta över våra svenska guider som finns på plats för din trygghet, som alltid har nyttig information. bra tips på restauranger och annat intressant som du kan göra under din vistelse. Våra guider möter dig på flygplatsen och finns sedan tillgängliga under hela din resa och bjuder bland annat alla våra gäster på pistvisning och våra bästa smultronställen, samt andra förmåner under veckan. Vi anordnar utflykter och andra trevliga arrangemang, allt för att du ska kunna koppla av och njuta av din upplevelse i Andorra.

Andorra: Prisexempel:

  • 3 rätters middag: från 15 €
  • 1 flaska bra Rioja på restaurang: 10-12 €
  • Afterski: 2 för 1 stor stark: 5 €
  • Enklare lunch i backen från 7 € till gourmélunch från 13 €

 Snabbfakta om Andorra

Storlek: 468 km²
Valuta: Euro
Språk: Katalanska, Spanska, Engelska, Franska och Portugisiska

Befolkning: ca 70 000 invånare
Soldagar per år: ca 300 dagar
Övrigt: Tax-free område