Azorerna - Ett grönt paradis mitt ute i Atlanten

Ögruppen består av 9 öar som har bildats genom vulkanutbrott under havet och det har gett öarna sitt speciella landskap.

Sao Miguel är den största ön och det är dit Solresor åker.

azorerna1

Vistelsen på Azorerna var en upplevelse, kändes som en enda stor botanisk trädgård. Mäktiga naturupplevelser, spännande utflykter och aktiviteter. Mycket att se och göra, ta sig runt på egen hand eller följa med på utflykter.

Första mötet var en stadspromenad i huvudstaden- Ponta Delgada. Här är det lätt att hitta och ta sig runt. En blandning från den moderna marinan till gamla stan. Man njuter av mysiga små gränder, restauranger och butiker, nya hamnen, vitkalkade hus, grönska och Atlanten i bakgrunden. En stad med genuin känsla, inga neon- eller turistskyltar på något sätt. Man får ta del av det lokala, en härlig stadsmiljö.

azorerna3

Vi tar oss vidare längs landskapet och hamnar i Furnaskratern och kan beskåda Lagoa das Furnas. Det är i det område som den vulkaniska aktiviteten på ön är mest påtaglig och man kan både se, känna och lukta de aktiva varma källorna. Landskapet är helt förtrollande och det känns som man är i ett sagoland. Den botaniska trädgården Terra Nostra, som anses vara Azorernas vackraste park finns här med härliga färger. Den västra och östra sidan utav Sao Miguel skiljer sig markant åt. På östra sidan hittar vi ett väldigt dramatiskt landskap med höga klippor som stupar rakt ner mot Atlanten, gröna djungelskogar och kullar- underbara panoramautsikter.

azorerna2

En dag kan man uppleva äventyr ute på havet och följa med på val och delfinsafari. Få se dessa djur på nära håll och i deras rätta miljö, se delfiner i stora grupper och att mitt i havet, med 1 km ner till havsbotten hoppa i och bada nära delfinerna, en fantastisk känsla.

Att besöka Eldsjön och Tvillingsjöarna är ett måste på Azorerna. Fantastiska vyer och vacker natur avlöser varandra oavbrutet, kan inte alltid beskrivas med ord och svårt att få med på ett fotografi.

För golfaren finns 2 utmärkta golfbanor med 18 och 27 hål, välskötta och med vacker miljö.
Ett annat sätt att uppleva naturen på nära håll är vandring.