Barcelona

Vill du ha både citypuls och mys på stranden är detta weekendresan för dig. När är bästa tiden att resa? Barcelona är en året-runt-stad med milda vintrar, men för den som vill ha skön sommarvärme rekommenderas ett besök under maj och fram till september. Med flyg från Göteborg tar man sig till Barcelona på cirka 3 timmar och sedan med taxi eller buss tar det en halvtimme innan man når centrum.

 

Namnlös1

Gå gärna vilse i de gotiska kvarteren och upptäck de genuina gränderna!

 

Fyra av Resehusets resekonsulter har under våren besökt Barcelona för att samla tips och erfarenheter till våra kunder.

Hotell vi kan rekommendera: Hotel Colonial. Beläget längst ner på gatan Via Laietana. Perfekt läge tycker vi! Hotellet är klassificerat fyra stjärnor i standard och det var enligt våra förväntningar när vi checkade in. Frukosten är en enklare frukostbuffé. Om man väljer att inte ha frukost på hotellet, så finns ett café i närheten vid namn Café 365. Funkar även om man bara vill ha en kopp kaffe med churro. Beläget på Avinguda de Fransesc Cambo lite högre upp på Via Laietana finner vi H10 Montcada, även det fantastiskt läge. Bra frukost och ett plus i kanten för takterrass med jacuzzi! Närmsta stranden och kanske den mest populära hittar du på cirka 10 minuters promenad från hotellet Barceloneta.

Våra shopping rekommendationer; det finns en hel del av de spanska kedjorna, Zara, Mango, Desigual till bra priser och framförallt Spaniens största varuhuskedja El Corte Inglés. I de gotiska kvarteren hittar du lite mindre och annorlunda butiker. Om man vill ha märkes butiker hittar man dem i fashionabla området Passeig de Gracia. Det är även en härlig gata att strosa längs med och skåda fler utav Gaudis verk, La Pedrera och Casa Battlo.

Här kommer två tips på bra restauranger med det som man kanske förknippar Spanien mest med, Tapas!

Ciudad Condal En riktig typiskt spansk restaurang med bra priser och jättegoda tapas. Cirka 20 euro/person. (5 tapas rätter och två glas öl/vin) Går ej att boka bord. Förbered dig på att stå i kö. Men det är det värt!

Cal Pep är en till restaurang värd att nämnas. En klassisk lokal tapas bar med sittplatser i baren.

 

Namnlös3

Utsikt från Park Güell över Barcelona.

 

Missa inte: En tur med hopp on hopp off, ett bra sätt att ta sig runt till de olika sevärdheterna.

På hemresan, åk gärna i god tid till flygplatsen då de finns bra utbud av butiker där.

Tips! Kombinera gärna en weekendresa i Barcelona med en veckas kryssning med vår leverantör MSC Cruises.

 

Detta är vår glimt av Barcelona!