Costa Rica - Den rika kusten

Vill man åka på semester och uppleva natur och djur kombinerat med sol och bad är Costa Rica det perfekta valet!

reseberattelsecostaricaCosta Rica är ett litet land beläget i centralamerika. Landet var en spansk koloni fram till 1821 då det blev självständigt. I Costa Rica finns det 112 vulkaner, varav 10 är aktiva just nu. Kaffe och bananer odlas det mängder utav, ändå är det turismen som är den största inkomstkällan!

Från stilla havets fina stränder till upp mot norra Costa Rica med vulkaner och regnskog till de karibiska stränderna. Ett litet land med skiftande natur.

Jag och min sambo begav oss på en 17 dagars resa till Costa Rica. Vi landade i San Jose och gav oss direkt norrut till Arenal, La fortuna.

reseberattelsecostarica3

Vi valde att bo på hotell Arenal Paraiso. Ett medelstandard hotell där det inte fanns något att klaga på. Man bor i mysiga och välutrustade bungalows med utsikt över den fortfarande aktiva vulkanen Arenal. På hotellet finns s.k. hot springs, mineralrika varma källor, där temperaturen blir mer behaglig ju längre ner till poolbaren man kommer. Det finns totalt 13 st hot springs på hotellet.

Om man vill bege sig ut på utflykter och inte bara slappa i poolen (vilket var lätt hänt här) så finns det åtskilliga utflykter att välja på.

reseberattelsecostarica4

Vi provade på canoping, som är en utflykt för den som inte är höjdrädd och som vill se regnskogen på höjd. En svindlande tur från träd till träd!

Även en dagstur på hästryggen är ett bra tips på en annorlunda upplevelse. Man rider i grupp på små stigar upp mot vulkanen där en fantastisk utsikt väntar.

Efter några nätter i regnskogen begav vi oss västerut mot stillahavskusten. Det var en lång resa i buss, båt och återigen buss. Lång resa, men det gjorde inte så mycket för det var ständigt en härlig utsikt utav Costa Ricas natur längs vägen. Man fick även känna på den stora skiftningen utav klimatet, från en lite kyligare temperatur med hög luftfuktighet till verkligen het värme. En obeskrivlig känsla. Detta är något som är så unikt med Costa Rica. Vädret skiftar från region till region i det lilla landet.

Vi var nu framme på Nicoya halvön, närmare bestämt Mal Pais. Ett litet samhälle med stort utbud utav sol, surfing och yoga.

När vi efter en vecka här fått brunbrända ben och lite smått röda näsor, var det dags att se mer utav Costa Rica.

reseberattelsecostarica2Mot Manuel Antonio! Detta är en nationalpark som ligger i området Puntarenas. Här kan man strosa omkring med apor springandes runt benen. Man kan se mer utav Costa Ricas fauna, även uppleva fina stränder.

Sedan begav vi oss mot stillahavskusten igen till Jacó som är en laid back by med en hel del restauranger och affärer. Här spenderade vi de sista dagarna med sol och bad. Och även tidiga kvällar med de fantastiska solnedgångarna som var i Costa Rica.

Vi gjorde vår resa på egen hand med reguljärflyg och hotell bokningar. Jag tycker Costa Rica är ett ganska enkelt land att resa runt i. Att ta sig från ett ställe till ett annat var aldrig något problem. Befolkningen, s.k. Ticos är väldigt vänliga och de pratar okej engelska. Många vi träffade under resan hade valt att hyra hyrbil. Vilket jag antagligen skulle göra om jag åkte dit igen!

Om man vill åka till Costa Rica fast i ordnad regi i grupp så har Solresor mycket prisvärda rundresor.

Jag rekommenderar att man åker till Costa Rica i november – april då den torra perioden infinner sig. Valutan i Costa Rica är colones, det går även bra på de flesta ställen att använda sig utav US dollar.

Vill du veta mer eller ha hjälp med bokning, hör av dig till mig!

  • Pernilla Larsson

    Barnarpsgatan 23

Kontakta oss

Barnarpsgatan 23

  • Mån-Fre:11 - 17
  • Lör:Stängt
  • Sön:Stängt