En Karibienkryssning är drömbilden av en perfekt semester

Idag är det inte bara jetset och miljonärer som åker till Karibien på kryssningssemester. Det finns något för alla smaker och plånböcker.

Ofta börjar man i Florida för att segla vidare ner längst östra Karibien vilket innebär fler dagar till havs. Alternativt väljer man västra Karibien med fler och längre stopp. Vanligaste reslängden är en vecka men det finns både kortare och längre turer.

Du färdas bekvämt mellan ett pärlband av spännande destinationer och behöver inte packa om väskan – ditt flytande hotell följer med på resan! Du seglar från plats till plats, upplever nya kulturer och spännande platser. Följ med på en arrangerad utflykt eller bara lata dig på en exotiskt sandstrand , du väljer själv! Under dagarna till havs hinner du njuta mer av vad fartygen har att erbjuda. Det finns stora poolområden, spa, gym, teatrar, barer och restauranger ombord. Man behöver inte vara rädd för att få långtråkigt.

restipskryssning

Kryssning är en semesterform som verkligen passar alla. Det finns ett stort utbud av rederier och fartyg men som vänder sig till lite olika målgupper. Barnfamiljen kanske väljer ett fartyg med klätterväggar, skridskobana och barnklubbar t ex Royal Caribbeans fantastiska nya fartyg Oasis of the Seas och Allure of the Seas. Åker du som ett par trivs du förmodligen bättre på Celebrity Cruises som vänder sig till dig som önskar koppla av i stället för att delta i en mängd aktiviteter. Fartygen är elegant inredda i modern och lite trendig stil! Vill du kryssa med ett mindre fartyg väljer du Azamara Club Cruises med enbart 700 passagerare. Här kommer du till mindre pittoreska hamnar, där de stora fartygen inte kan ankra.

Att kryssa är en prisvärd semesterform, det är inte många gånger du behöver ta upp plånboken när du väl kommit ombord. Det ingår alltid helpension, alla aktiviteter, all underhållning och på vissa rederier även dricksen. Vad gäller måltiderna ombord finns många valmöjligheter. Varför inte starta dagen med att äta frukost på din balkong. Mitt tips är att boka en kryssning med balkong, du får ut så mycket mer av kryssningen då! Några rederier har infört begreppet ”freestyle kryssning” vilket innebär att du själv väljer restaurang ombord och när och med vem du vill äta.

För att din kryssning ska bli så lyckad som möjligt är valet av rederi avgörande. Självklart hjälper vi dig även med flygbiljetten och varför inte stanna en extravecka i Florida!

Hör av dig till mig så berättar jag gärna mer om min absoluta favoritsemester!

  • Lena Cassegård

    Barnarpsgatan 23

Kontakta oss

Barnarpsgatan 23

  • Mån-Fre:11 - 17
  • Lör:Stängt
  • Sön:Stängt