Kryssning bland Kanarieöarna och Madeira

 

Jag har varit iväg på en härlig studieresa med MSC Cruises och Solresor. Kryssningar blir ju bara mer och mer populärt och nu var det äntligen min tur att få testa på detta sätt att resa.

 

Denna kryKarin Johanssonssning gick bland de kanariska öarna samt Madeira. Jag åkte med fartyget MSC Armonia och när vi var iland kollade vi in resmålen och Solresor visade sina hotell. På en vecka fick jag uppleva Fuerteventura, Madeira, La Palma och Teneriffa. Kryssningen utgick från Gran Canaria och innan det var dags att segla iväg hann vi med ett snabbt besök i härliga staden Las Palmas på Gran Canaria. Mitt i Las Palmas ligger den fina stranden Las Canteras som kantas av små mysiga uteserveringar. Precis intill kryssningsterminalen ligger ett shoppingcenter om man behöver komplettera sin packning inför kryssningen.

 

Innan man går på fartyget måste man checka in i kryssningsterminalen, det smidigaste är om man själv gjort en onlinecheck-in innan, då går allt snabbare! Man visar sitt pass och de tar ett kort på dig som används till ditt hyttkort. Hyttkortet ska man alltid ha med sig när man går av och på båten samt står det MSC-studieresavilken hytt du har, vilken sittning du har på middagen osv. Hyttkortet används även om du ska handla ombord för på fartyget används inga kontanter. Sen är det bara att gå på fartyget och hitta hytten! Första kvällen är det så kallad drillning. Då ska man ta på sig sin flytväst och gå till den stationen som står på ditt hyttkort. Där ska man alltid samlas vid en ev nödsituation. Efter detta var det dags för middag. På MSC Armonia kan man välja att äta i Bufférestaurangen som har öppen 22 timmar eller i a lá carten. I a lá carten kan man välja från en 7-rättersmeny så det finns alltid något gott som passar alla. Jag rekommenderar att i förväg beställa Allegrissimo som är ett all inclusive dryckespaket, det är mycket prisvärt och det är dessutom mer förmånligt att boka innan kryssningen.

Efter en god natts sömn i sköna sängar var det dags för vårt första stopp på resan som var Fuerteventura! Här kollade vi in några nya hotell som Solresor kommer ha inför kommande vinter, tex Hotel Jandía Princess: Mycket mysigt och fint hotell som passar både barnfamiljer och vuxna. Jättefint läge och utsikt. Jag gillade detta hotell! Dagen efter hade vi en hel dag till havs. Härligt att bara kunna slappna av på en solstol ute på däck och bekanta sig med alla faciliteter på båten.

Stoppet på Madeira blev allas favorit. På morgonen när man gick ut på däck kunde man redan se hur vacker denna ö är. Staden Funchal är Portugals 3:e största stad och den är väldigt mysig, särskilt i gamla stan. På Madeira blir det aldrig kallare än 18 grader i vattnet, i september ligger temperaturen i vattnet på ca 25 grader. Det skiljer aldrig mer än 6 grader i luften mellan sommar och vinter så det är ett jämnt klimat.MSC-studieresa-strand

Ett hotell jag fastnade för med härligt läge är Hotel Pestana Casino Park. Strax utanför staden ligger detta härliga hotell med väldigt fina rum. Här bor de kunder som bokat Premiumresa med Solresor! Vi fick prova på en liten bit på en levadavandring. För de som är intresserade av växter och blommor så är det fantastiskt. Vi hann se alla möjliga växter och blommor på den lilla biten vi gick.

Nästa stopp var La Palma, här strosade vi i den charmiga staden Santa Cruz. Vi åt tapas på en trevlig restaurang som heter La Lonja som jag kan rekommendera. Till skillnad från sina grannöar har La Palma inte turism som huvudinkomstkälla utan det är i stället bananer som drar in det mesta av pengarna! Många reser till La Palma för att vandra. Det finns cirka hundra mil av vandringsleder på ön som är drygt hälften så stor som Öland.

Sista stoppet var den största av Kanarieöarna, Teneriffa. Vi åkte ner till de populära turistorterna på södra delen av ön, Los Cristianos och Playa de las Americas. Här finns mängder av hotell och vi kikade in på några av dem. För barnfamiljer är Hotel Jacaranda som Solresor har mycket populärt och uppskattat. Mycket fina rum och härligt poolområde. Hotellet ligger i Fañabe, den lite nyare delen av Playa de las Americas.

En vecka går fort! Vill man så kan man kombinera en vecka på Gran Canaria efter kryssningen.

Jag tycker detta sätt att resa är perfekt om man vill få med fler resmål i en resa! Man slipper byta hotell hela tiden, man har sitt flytande hotell med sig istället!