Legoland - Ett äventyr för hela familjen!

Redan när ni kliver på färjan i Varberg som tar er till Grenå börjar en spännande resa.

Ett stort lekrum med Nicke Nyfiken i centrum finns ombord och har ni tur kan han även komma på besök. Här kan barnen bygga med Lego, måla, se på film m.m. Nicke Nyfiken erbjuder även en egen barn-buffé.

legoland

Legoland i Billund är den ultimata familjesemestern på nära håll. Upplev en magisk värld av 60 miljoner legobi-tar och över 50 åkattraktioner, allt från en lugn båttur till en svindlande berg och dalbana. Ett trevligt sätt att börja sin Legolands vistelse med är att ta det lilla tåget som går runt hela området, vilket gör det lättare att lokalisera sig. Upptäck en fantastisk undervattensvärld, staden Atlantis som vaktas av hajar.

Trafikskolan är också populär, där kan barn mellan 7 och 13 år ta sitt första körkort. Vattenleklandet Pirate Water Falls är också upp-skattat, framför allt under en riktigt varm sommardag. Eftersom Legoland har så mycket att erbjuda så rekommenderar jag att ni löser ett 2-dagars entrépass, ni hinner inte med allt på en dag! Detta bokas i samband med resan och då ingår i stort sett alla attraktioner och sevärdheter.

Under er Legolandsvistelse finns ett stort utbud av boen-de. Det finns flera fina familjehotell, camping eller stug-byar i närheten. Själv valde jag och min familj att bo på Lalandia, en förträfflig familjeanläggning som ligger ca 500 m från Legolands entré. Här bor ni i mycket fina och fräscha hus, de största tar upp till 10 personer. Lalandia Plaza är uppbyggt som ett sydeuropeiskt torg med restau-ranger och butiker, allt inomhus.

legoland2

På eftermiddagarna och kvällarna anordnas diverse aktiviteter och underhållning. Bowling, minigolf, ett lekland och framför allt Aquadome finns till förfogande. Det sistnämnda är ett subtropiskt inom-hus badland som passar alla åldrar. Är du riktigt modig kan du åka den enorma vattenrutschkanan Tornado i en gummiflotte!

I samband med ert Legolandsbesök finns en rad trevliga utflyktsmål t ex Givsund Zoo, Randers Regnskog, Djurs Sommerland, eller passa på att besöka Kattegatt Centret i Grenå i samband med ut- eller hemresan. Kombinera gärna er Legolandsvistelse med boende på någon annan ort, kanske koppla av vid någon av Danmarks härliga sandstränder?

Vad ni än väljer kan jag lova att er familje-semester i detta härliga grannland kommer bli en oförglömlig upplevelse för hela familjen!

  • Susanna Blomqvist

    Barnarpsgatan 23

Kontakta oss

Barnarpsgatan 23

  • Mån-Fre:11 - 17
  • Lör:Stängt
  • Sön:Stängt