London

“When a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford” -Samuel Johnson

20140613_063913_resized

Det var en kund som myntade uttrycket ovan när vi diskuterade weekendresor och då bestämde även jag mig för att besöka London för fjärde gången! London med sin intressanta historia, musikaler, marknader, oändliga gator att strosa runt på, shopping på Oxford street, parker mitt i storstaden och diverse turistattraktioner som kända Madame Tussauds.

Vi flög iväg från Göteborg med SAS och efter endast två timmars flygresa var vi framme. London är en stad med cirka 8 miljoner invånare. Precis som i många storstäder är det ett stort centrum. Bäst bor man (enligt min åsikt) vid Soho/Blomsbury området. Hotellen har precis som sitt rykte ganska låg standard, små badrum och enklare frukost. Jag rekommenderar därför att välja ett hotell med minst fyra stjärnor.

Enklaste och mest effektiva sättet att ta sig runt London är via tunnelbanan, eller som Londonborna kallar det, ”the tube”. Även till fots kan man se mycket av staden, glöm bara inte att titta åt vänster då det är vänstertrafik.

20140613_134501_resized_1Vid fint väder kan man spendera en dag av sin tripp till att flanera längs med Themsen. Börja förslagsvis vid Temple Gardens och vidare längs med Themsen till Towern. I Towern kan du uppleva Londons historia och skåda juveler. Sedan korsar du Themsen via berömda Tower bridge över på andra sidan. Strosa nedåt till Tate Modern. En paus och något kallt att dricka på högsta våningen med hissnande utsikt. Finns även såklart konstutställningar att uppleva i denna byggnad. Skåda Millenium Bridge nedanför (den första nya bron över Themsen sedan Tower Bridge öppnade 1894), fortsätt vidare mot London Eye. Personligen tycker jag det räcker att se den från marken. Sedan tillbaka på andra sidan där vi hittar Big Ben, House of Parliament och Westminister Abbey en fantastiskt vacker kyrka!

För den som har med sig stora plånboken finns det mängder att handla. På Oxford Street kan man spendera en hel dag. Vill du ha många affärer samlade under ett och samma tak kan man besöka köpcentrat Westfield. Det finns en härlig marknad beläget i Camden town med prylar i mängder. Den bästa dagen att besöka marknaden är på lördagar. En pub på väg in mot marknaden vid namn The Camden Eye serverar väldigt god fish n’ chips. Portobello Road kan man besöka på söndagar där säljs anikviteter och krimskrams. Det är otroligt mysigt att strosa runt i Notting Hill bland de genuina husen. Där någonstans finns “den blå dörren” där Hugh Grant bodde i filmen Notting Hill! Dock är den inte blå längre så man kan inte hitta just den dörren…

20140615_113051_resizedNär skymingen faller in på Londons gator kan man sätta sig och se en musikal. Min favorit (än så länge) är “The Lion King”. Men boka biljetter innan ni reser, jag upplever att det är dyrare att köpa på plats. Kontakta oss på Resehuset så hjälper vi till. En restaurang att rekommendera är Jamie’s Italian, beläget i mysiga Covent Garden. Missa inte Neal’s Yard, en mysig gränd i närheten. Det är som en gömd färgglad trädgård mitt i London.

En bar utöver de vanliga hittar du vid Piccadilly Circus den heter Waxy O’Connor’s. Väl värt ett besök! För familjen som vill ha en annorlunda restaurang upplevelse finns The Rain Forest Café där man kan äta middag mitt i regnskogen. Även den ligger vid Piccadilly circus.

I London finns något för alla, välkommen in till oss så hjälper vi till att sy ihop Er weekend resa!

  • Pernilla Larsson

    Barnarpsgatan 23

Kontakta oss

Barnarpsgatan 23

  • Mån-Fre:11 - 17
  • Lör:Stängt
  • Sön:Stängt