Mexico - Resmålet för alla

I november så bar det då äntligen av till Mexico. Resan gjordes i Fritidsresors regi så vi flög med deras flygbolag TUIfly nordic. Resan till Cancun tar ca 11h och återresan är något kortare, ca 10h med direktflyg.

mexiconyhetsbrevEfter att vi landat i Cancun så baxade vi in bagaget i transferbussen och styrde kosan mot ön Isla de Holbox, en bussresa på ca 2h. Båtfärden över till Isla de Holbox tar ca 25 min. På Isla de Holbox är det barfotaliv som gäller, eller åtminstone flip-flop liv. Här finns nämligen inga asfalterade vägar. Man tar sig fram främst med golfbilar eller via cykel, vilket man kan hyra på de flesta hotell. Här råder verkligen lugnet. Isla de Holbox är genuint och vackert orört. Ön är ett naturreservat så te x tång som spolas upp på stranden lämnas orört för att skydda det rika fågellivet på ön. Öns enda stad präglas av små låga hus i knalliga pastellfärger, pittoreska små butiker och små mysiga restauranger. Öns specialitet är pizza som toppats med hummer och smakar fantastiskt gott efter en dag på stranden. Som sagt här råder lugnet så ta gärna med dig några pocketböcker att koppla av med i hängmattan.

Efter ett par dagar på Isla de Holbox begav vi oss vidare till fastlandet igen. På vår väg mot vår nästa destination, Playa del Carmen, passade vi på att besöka ett av världens sju nya underverk, Chichen Itza. En enastående utflykt för den kulturintresserade. Efter detta gjorde vi även ett besök i en maya-by, det var intressant att se hur de lever i dag.

mexiconyhetsbrev2Playa del Carmen ligger på Yucatan-halvön mot Karibiska havet. Här finns det många mysiga, trevliga restauranger, ett rikt nöjesliv och en hel del shopping. Den långa vita sandstranden sträcker sig utmed hela staden. Stränderna här är av korallsand och det betyder att den aldrig blir het, så inga brända fotsulor här inte. Det finns mycket att hitta på när man befinner sig i Playa del Carmen. Varför inte en dagsutflykt till Tulum som har en av världens vackraste stränder? Strax utanför kusten löper det hundra mil långa korallrevet, perfekt för att kika på färgglada fiskar.

mexiconyhetsbrev3Jag hade förmånen att få simma med delfiner, en upplevelse som jag kommer leva länge på. För den golfintresserade finns flera golfbanor att välja på.

Mexico är ett optimalt resmål om Ni vill ta med barn och barnbarn. Kultur och natur blandat med god mat och fantastiska stränder gör att resmålet passar alla.