New York

New York är staden som aldrig sover och staden jag aldrig tröttnar på.

caroline reserapport newyorkUtbudet är enormt med allt från musikaler, museer, caféer, restauranger, barer och inte minst riktigt bra shopping. Här finns alla typer av människor och tempot i staden är högt. Trots storleken på staden är det lätt att smälta in och trivas. Det är lätt att hitta och bästa sättet att ta sig fram på är faktiskt att promenera.

Planering är verkligen mitt bästa tips inför en New York-resa. Tänk efter vad som intresserar just dig och lägg upp på ett ungefär vad du vill se och göra redan hemifrån. Det sparar väldigt mycket tid på plats och du får ut så mycket som möjligt av staden. Planera dock inte upp allt för mycket. Det är även en upplevelse att bara strosa längs med gatorna, stanna på ett café och ta med en kaffe i handen och bara fortsätta gå och se var du hamnar.

caroline reserapport newyork 2

Under mitt första besök bodde jag på Edison Hotel. Ett stort hotell som ligger precis vid Times Square. Läget är optimalt med pulsen precis utanför knuten. Mitt andra besök bodde jag på The New YorkerHotel. Detta ligger också mitt på Manhattan men något längre söderut än Edison Hotel ungefär vid Madison Square Garden. Båda hotellen är av mellanklasstandard.

Edison Hotel är ett mycket prisvärt alternativ med tanke på läget, enkla men rena och fräscha rum. The New Yorkerligger något lite högre i pris men fortfarande väldigt prisvärt. Rummen är små men känns ombonade och det är rent och fräscht.

Slutligen vill jag dela med mig av några av mina favoriter i New York…

Shoppingområdet kring Pier 17

Speciellt mysigt på sommaren då man kan passa på att ta en fika eller glass nere på bryggan.

Max Brenner Restaurang och Bar

caroline reserapport newyork 3

En restaurang som passar chokladfantaster. Hit går du främst för efterrätternas skull även om varmrätterna också är väldigt bra. Här finns choklad i alla former och varianter. I anslutning till restaurangen finns en liten shop där du kan köpa med dig choklad eller varför inte ett fondueset hem. Det är också väldigt populärt att bara stanna till här efter en dags shopping och ta en varm kopp choklad för att samla lite ny energi.

Baren högst upp i Mariott Marquis Hotel vid Times Square

En bar som roterar och har svindlande utsikt över Manhattan. Ett varv tar ca en timme. Bra start på en utekväll.

Woodbury Common Outlet

Stort outlet ca en timmes bussfärd utanför New York. Här blir man inte besviken. ”Shop til you drop” är vad som gäller här. Bussar avgår regelbundet från Port Authority bussterminal mitt på Manhattan.