Premiumresa till Istrien

Jag hade den stora förmånen att få följa med Solresor på studieresa till Kroatien och Istrien. Vi åkte på deras Premiumresa som är ett skräddarsytt program där godbitarna av utflykterna samt halvpension ingår. Som resenär får man valuta för semesterpengarna och allt i ett trevligt sällskap.

Nedan följer en lista med de Premiumutflykterna som jag åkte på!

 

Postojnagrottan – Här fick vi besöka ytterligare ett nytt land, Slovenien. I detta världsberömda underjordiska grottsystem åker man först med tåg in i grottan och vandrar och tittar på olika droppformationer. Turen tar ca 1,5h.

Venedig   – Båt över Medelhavet. Resan tar ca 2,5 timme. Venedig är en fantastisk stad med alla sina Venedigkanaler och vackra byggnader. En guidad stadspromenad till Markusplatsen ingår. Jag kunde välja mellan tid på egen hand för lunch eller en gondoltur! Utflykten är en heldag.

Istriens gömda pärlor – Det här var nog den bästa turen! Vilket fantastiskt landskap och natur. Jag förstår varför Istrien liknas vid Toscana. Vi besökte Groznjan, som är en otroligt pittoresk by. Motovun, även kallad tryffelstaden. Världens största tryffelsvamp, drygt 1,3 kg hittades i den istriska skogen. Även detta en heldagsutflykt.

Istriens vinvägar – Här besökte vi två olika vingårdar i det vackra landskapet. Provsmakning med tilltugg ingick. Den mest kända druvan är Malvazija. Under helaVin

resan drack vi fantastiskt goda viner. Allt till en rimlig kostnad. Halvdagsutflykt. På premiumresan bor man i Porec på Hotel Valamar Zagreb eller Valamar Crystal. Båda hotellen håller högklass. Valamar Zagreb var min personliga favorit.

POREC – Staden överraskade mig positivt. Pittoresk stad med sina kullerstensgator och gamla stan med restauranger, barer och en mysig hamn.

 

 ROVINJ – En otroligt charmig stad ligger som en ö i de kristallklara vattnet med kyrkan Santa Eufemisa högst upp på höjden. Här finns kullerstensgator med mysiga gränder. Vill man bo på en egen ö rekommenderar jag Hotel Istra!

 

PULA – Större stad med mer livlig trafik. Känd för sin romerska Amfiteater. Här ligger flygplatsen.Solresors hotell ligger på Verudela halvön, ett stort turistområde med många sportfaciliteter med bland annat 18 tennisbanor.

 

MEDULIN – En mindre ort men här finns ändå barer och restauranger. I Medulin kan man hitta Kroatiens kanske enda sandstrand, Bijeca. Här bodde vi på Park Plaza Belvedere.

 

Istrien blev en ny favorit för mig. Det fantastiskt vackra landskapet, kristallklara vattnet. God mat och goda viner till låga priser.