Safari i Kenya och avslutande sol och bad på Seychellerna!

När man jobbar på resebyrå kan det ibland vara extra svårt att välja vart man själv ska åka när man har semester.

I detta fall handlade det om min egen bröllopsresa och det tog tid att komma på vart vi skulle resa men en dag hittade jag en reseberättelse av ett par som hade spenderat sin bröllopsresa i Kenya på safari och det kändes helt rätt att göra en liknande resa.

tipsbrollop 2

Äntligen blev det september och det var dags för den efterlängtade resan. Vår resa började med flyg från Göteborg till den enorma staden Nairobi i Kenya. Här möttes vi av vår chaufför, som även agerade tolk och guide. Vi följdes åt i en vecka i en stor bil, där vi var de enda passagerarna.

Vi åkte runt mellan 3 olika nationalparker, bland annat Masai Mara som täcker en yta motsvarande halva Gotland och är Kenyas safaristolthet samt Lake Nakuru National Park, som är en av de få inhägnade parkerna i landet – den omges av elstängsel som skydd mot tjuvjägare.

Här gjorde vi flera så kallade game-drives, djurskådningar, en tidigt på morgonen och sen en gång till på eftermiddagen då djuren piggnat till efter ”siestan”. Vår chaufför var helt makalös på att hitta djuren så man fick hela tiden vara beredd med kameran och kikaren för man vill ju inte missa något! All mat ingick under safarin och det var riktigt bra mat måste jag säga!

tipsbrollop 4

tipsbrollop 3

Höjdpunkten under resan var givetvis att få se ”the big five” dvs elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard men även att flyga luftballong över savannen i Masai Mara. Tidigt på morgonen hoppade vi i den ”lilla korgen” som tog 16 personer och helt ljudlöst steg vi upp i luften. Så mäktigt att se alla djur och de fina vyerna samt se solen gå upp mellan bergen.

tipsbrollop 5

tipsbrollop 7

Efter en vecka bytte vi savannen mot Seychellerna. Seychellerna består av 115 små öar och vi besökte 2 st av dem, Praslin och huvudön Mahé. Vilket paradis! Här snackar vi vajande palmer och underbara stränder och sen gör det ju inget att det inte finns några giftiga djur här.

Det var perfekt att avsluta med en vecka sol och bad på dessa fantastiska öar.