Sardinien - Sandsträndernas ö

Vi reste i Fritidsresors regi till denna Italienska ö som är den näst största i medelhavet.

Ändå är den inte så stor. Det tar ungefär 4 timmar att köra från norr till söder. Flygresan från Göteborg till Alghero tar ca 3 timmar. Vi åker buss i en kvart sedan når vi hotellet som har det bästa läget i Lido området, hotell; San Marco. Det bor 1,6 miljoner människor på Sardinien och 4 miljoner får (!).

Sardinien 105Alghero är en trivsam stad med småstadscharm där turism inte alls tar över utan blandas med det lokala livet, charmiga gränder och utsökta italienska restauranger. Varje onsdag kan man besöka den lokala marknaden. Från Lido stranden där vi bodde, når man Alghero till fots i sköna skor på cirka 20 minuter. Det finns även bra möjligheter till att hyra cykel. Det kostar cirka 10 euro/dag. Även i Lido området finns ett bra utbud av restauranger. Bl.a. kan du beställa, `Pizza a metro´ på restaurang Les Arenes. En annan restaurang att rekommendera är Daps som vi besökte en kväll där det är hög mysfaktor och underbart god mat. För den som vill ha en restaurang med mycket hög standard och där maten serveras som konstverk kan vi rekommendera Ristorante O`Neill, den hittas inne i Alghero med en utsikt över solnedgången i Algheros hamn. Och även The Kings med fantastiskt läge i gamla stan, här är det fisk och skaldjur som gäller. Missa inte den goda efterrätten Creme Catalan som serveras på många av restaurangerna.

Lido stranden i Lido området har fin sandstrand och är ganska långgrund med klart vatten. Där kan man sola och betala för fina solstolar eller ligga på stranden. Men missa inte att promenera bort till Maria Pia stranden som är en naturstrand inbäddad i pinjeskog och är snäppet bättre om vi får välja.

Sassari

För den som vill ha lite mer shopping än vad som finns i Alghero kan man ta tåget till Sassari. Det kostar runt 4 euro tur och retur. Och de tar cirka 20 minuter, italiensk tid. Här erbjuds många kulturella sevärdheter, såsom Sannamuseet. Ett arkeologiskt museum med spännande fynd som är mer än 5000 år gamla. Du hittar även shopping bl.a. butiken Zara och varuhuset Coins. Och de finns en gammal stadsdel med smala gränder och en vacker domkyrka. När siestan faller in och de flesta affärer stänger (mellan 13-16) kan man slå sig ned vid en restaurang som heter La Vela Latina. Beläget på en mysig innegård i gamla staden, vi valde fantastiska musslor som serverades till lunch!

Bosa

SARDINIEN (2) (2) 4En dag hade vi möjlighet att hämta ut en hyrbil och ta oss ner till medeltida staden Bosa. En stad som finns på listan över Italiens vackraste småstäder. Den slingrande kustvägen är hur mäktig och vacker som helst. Med bergen på ena sidan och havet på en andra sidan. Bosa med mysiga gränder, kullerstensgator, pastellfärgade hus och den gamla borgen högst upp med fantastisk utsikt. Vi åt lunch i de gamla kvarteren på torget på La Caffeteria, Corso Vittorio Emmanuele 71. Även i Bosa finns en bred och långgrund sandstrand om man vill kombinera med bad.

Till havs

Att följa med kapten Antonio en dag rekommenderas. Vi hade en fantastisk dag till havs längs kusten och fick se hela Porto Conte bukten. Badade och snorklade i badvikar, fantastiskt härligt och klart vatten och mäktiga grottor. Besättningen dukade upp charkuterier, pasta med nykokta musslor, frukt och vin. Mycket sol och bad och en lugn och avkopplande dag till havs.

Vacker natur

Det finns bra vandring och även på cykel kan man bege sig för att se mer utav Sardinien. En dag var vi i nationalparken i Parco Di Porto Conte och vandrade. Vi gick en vandring på fyra timmar. Där såg vi en vacker natur, dock ska de vara mer blommor som blommat ut om man gör ett besök under våren. För den som vill ha en vacker hisnande utsikt finns de att skåda här uppe. Men för att nå dit väntar en brant lång backe som man tar sig upp för till fots.

Stintino

En dag följde vi med Fritidsresor till en av Sardiniens vackraste strand, Stintino Beach, 1 timme från Alghero. Stranden är kritvit, vattnet kristallklart och mysiga enkla matställen. Hur vackert som helst, som ett vykort men mycket folk ska man veta om.

SARDINIEN (2) (2) 6NYHET! Sommaren 2015 kommer ett Blue Village att öppnas i den lugna orten Porto Conte. Här finns allt för familjen. Bamse och hans vänner, aktiviteter för hela familjen, ett bra SPA och även ett stort poolområde där de sällan blir trångt. Och precis intill anläggningen hittar vi stranden, med vacker rofylld omgivning. Boka med fördel All inclusive då de inte finns några restauranger i närheten. Transfer från flygplatsen är endast 25 minuter.

Franska ön Korsika kan man uppleva under en heldag, en väldigt populär utflykt.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om ön där du hittar
fina stränder, vacker natur och fantastisk god mat!

  • Anna Nilsson

    Barnarpsgatan 23

  • Pernilla Larsson

    Barnarpsgatan 23

Kontakta oss

Barnarpsgatan 23

  • Mån-Fre:11 - 17
  • Lör:Stängt
  • Sön:Stängt